2020. március 25. 13:12 - Goda Zoltán

Baja alatt a világ

Számomra nem kétséges, hogy a bajaiak többsége ismeri a várost, mint a tenyerét. Álmából felébresztve elmondja a város történetét, legendáit, nevezetességeit, ismerősek számára az utcák, az épületek. Ismeri a környékbeli erdőket, vizeket, a felszín kisebb-nagyobb földrajzi jellegzetességeit.

De az mennyire közismert, hogy mi van a felszín alatt? Mit rejt a föld Baja alatt száz, vagy akár több ezer méter mélységben? Lehet olaj, vagy földgáz odalent és megtaláljuk végre a bajaiak régi álmát, a termálvizet? Honnan jön az artézi kutak vize és iható-e egyáltalán? Hogy nézett ki ez a táj, amikor a dinoszauruszok népesítették be a Földet? Merre kanyargott a Duna sok száz, vagy több ezer évvel ezelőtt? Érdemes a bajai homokzátonyokon aranyat mosni és ha igen, akkor hol?

Fenti kérdésekre egy cikksorozatban hozok választ, amelynek részeit itt olvashatjátok majd hétről-hétre.

ba.jpg

Címkék: baja
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bajaalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr1715556106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása